Sådan arbejder du hjemmefra

Se hvordan du får adgang til systemer og programmer fra din private pc, tablet eller mobiltelefon.

Du kan tilgå systemer og programmer fra din private pc, tablet eller mobil, hvis du forinden har downloadet regionens sikkerhedsapp Entrust. Appen giver dig et ekstra sikkerhedslogin - en talkode - som du skal bruge for at kunne logge på med din private enhed.

Som udgangspunkt er det en god idé at downloade Entrust-appen til din mobiltelefon, da du typisk har denne med dig alle steder. Hvis du så skal arbejde hjemmefra på din pc eller fx skal på intranettet i toget, så kan du bruge Entrust-appen på din telefon til at få adgang.


Sådan downloader du appen Entrust

​Du kan hente Entrust-appen i din app-store. Af sikkerhedsårsager skal du efter download aktivere appen på en arbejdscomputer med forbindelse til regionens netværk. Det kræver, at du sætter dig ved en arbejdscomputer med din mobiltelefon og gennemgår instruktionen nøje. 

Instruktionen finder du på intranettet ved at søge efter "Intranettet på mobiltelefon og privat computer".


​Sådan får du adgang med Entrust-appen 

Afhængigt af, hvilke systemer/programmer, du ønsker adgang til, kan du få adgang via Virtuel Arbejdsplads (VA) eller via direkte link. Nogle programmer kan du få adgang til via begge metoder.     


Adgang via Virtuel arbejdsplads (VA) og Entrust:

​Flere af de almindelige systemer/programmer finder du i Virtuel Arbejdsplads (VA). Det kan fx være Sundhedsplatformen, arbejdsmail (Outlook), VIP og drev. 

Du tilgår VA med dette link: https://va.regionh.dk 

Du åbner din Entrust-app på mobilen, så den er klar. Hver kode holder i 30 sekunder. Via linket til VA logger ind med dit brugernavn og kode. Herefter bliver du bedt om den 6-cifret talkode fra Entrust-appen. Du skriver/kopiere talkoden fra mobilen ind og logger på.

Tilpasning af skrivebordet på VA – tilføj flere programmer

Når du er logget ind i VA kan du tilgå en række af de mest udbredte programmer. Men du kan også selv tilpasse skrivebordet og hente flere programmer. Det gør du ved at klikke på ikonet for Softwareshoppen inde i den Virtuelle Arbejdsplads. Her får du en oversigt over de programmer, som er mulige at hente ind i VA. Programmerne har 'VA' tilføjet efter navnet.
​Adgang til programmer via direkte link og Entrust:

Du kan få adgang til nogle programmer uden at bruge VA ved at bruge et direkte link. 

Du åbner din Entrust-app på mobilen, så den er klar. Hver kode holder i 30 sekunder. Via linket til systemet logger ind med dit brugernavn og kode. Herefter bliver du bedt om den 6-cifret talkode fra Entrust-appen. Du skriver/kopiere talkoden fra mobilen ind og logger på.

Programmer:

 Citrix URL's kan kun tilgås fra eksternt netværk

Lav bogmærker

Det kan være en god idé at indsætte disse links som bogmærker i din browser, så du let kan finde dem igen. 


It-sikkerhed

Læs op på de gode vaner om cybersikkerhed, når du arbejder hjemmefra. Center for Cybersikkerhed har samlet info på deres hjemmeside:

Læs om hjemmearbejde og cybersikkerhed på CFCS.dk

​Regionsejet enheder

Har du en regionsejet pc kan du bruge programmer og systemer direkte.

Det samme gælder regionejede tablets og mobiltelefoner, så længe de er på regionens netværk. Er de ikke det, kan du benytte Entrust-appen, som beskrives på denne side.

Redaktør