​​​​

2021 Forskningens Dag - Herlev og Gentofte Hospital

Efter en pause i 2020  blev Forskningens Dag igen afholdt 3. november 2021 - en dag med spot på hospitalets nyeste forskning​. Dagen bød på 69 spændende præsentationer primært fra hospitalets yngre forskere og forskerbattle i coronaens tegn.  ​

Hospitalsdirektør Anne Jastrup indledte dagen, hvor hun bød velkommen og understregede behovet for at være et samarbejdende hospital for at møde patienternes behov – og at det kræver et samarbejdende forskningsmiljø på tværs af specialer, fag og professioner. Der var stor tak til de mange forskere for deres store bidrag – ikke kun på en dag som i dag, men hver evig eneste dag.

I år var der blevet indsendt i alt 69 abstracts fra hospitalets forskere, hvoraf Forskningsrådet havde udvalgt otte af dem til at præsentere deres forskning mundtligt i Store Auditorium. Det var førstepladsen og en pris på 25.000 kr., de otte forskere konkurrerede om.

De resterende 61 forskere præsenterede deres forskning i elektroniske præsentationer på storskærme fordelt i seks forskellige grupper på Balkonen og Store Mødesal. Hver chairman udvalgte én vinder fra hver gruppe, som gik videre til at konkurrere om prisen på 10.000 kr. De seks finalister fremlagde derefter deres forskning foran alle deltagerne i auditoriet. Afstemningerne foregik online blandt publikum.

Forskerbattle

​Mellem dagens mange præsentationer blev den årlige Forskerbattle afholdt, og det var de to herrer - Professor Thomas Benfield fra Amager og Hvidovre Hospital og Professor Anders Perner fra Rigshospitalet – der tørnede sammen i ringen, hvor de battlede over temaet COVID19.

Påstanden lød: Øget dosis steroid bør foretrækkes fremfor IL-6-hæmmere - ja eller nej?!

Vinderen blev Thomas Benfield som var mest overbevisende i sin argumentation for et klart og rungende "nej", da det lykkedes ham at flytte flest stemmer.

Vinderne af dagens præsentationskonkurrencer

Det blev Christian F. S. Jensen fra Afdeling for Urinvejssygdomme, som løb af med førstepladsen og de 25.000 kr. for sin overbevisende mundtlige præsentation med titlen "Microdissection Testicular Sperm Extraction vs Multiple Needlepass Percutaneous Testicular Sperm Aspration in Men with Non-obstructive Azoospermia: A Randomized Clinical Trial."

Prisen på 10.000 kr. for en fremragende elektronisk præsentation gik til Sidsel Christy Lindgaard fra Afdeling for Kræftbehandling for præsentation af studiet "Circulating Protein Biomarkers for Prognostic use in Patients with advanced Pancreatic Ductal Adenocarcinoma undergoing chemotherapy."​