Netop udgivet artikel i det videnskabelige tidsskrift ”Diabetes, Obesity and Metabolism” om Sevelamers mulige potentiale i behandlingen af type 2 diabetes

På Center for diabetesforskning er vi en gruppe forskere, der undersøger sammenhængen mellem galdesyrer og kroppens sukkeromsætning.

Aktuelt arbejder vi bl.a. med at undersøge, hvilken effekt galdesyrer har for produktionen af tarmhormonet GLP-1, der har stor betydning for netop kroppens sukkeromsætning og benyttes i behandlingen af type 2 diabetes.

I et netop påbegyndt studie benytter vi lægemidlet Sevelamer til at øge tilstedeværelsen af galdesyrer i tarmen. Herved får vi mulighed for at belyse galdesyrernes betydning for produktion af GLP-1 og i forlængelse af dette kroppens sukkermetabolisme. Sevelamer er godkendt til behandling af forhøjet koncentration af fosfat i blodet hos patienter med svær nyresygdom, men videnskabelige studier har påvist en galdesyrebindende virkning af lægemidlet.

Vi har netop fået udgivet en oversigtsartikel i det videnskabelige tidsskrift ”Diabetes, Obesity and Metabolism” omhandlende Sevelamers mulige potentiale i behandlingen af type 2 diabetes.

Læs mere ​her >>

Redaktør