Forsøgspersoner med forstadier til diabetes søges

Center for diabetesforskning på Gentofte Hospital er i gang med et yderst vigtigt forsøgsprojekt, som har til formål at undersøge hvor lidt motion, der skal til for at forbedre sundhedstilstanden hos mennesker med forstadier til diabetes, dvs. deres blodsukker er for højt, men ikke så højt, at de har type 2-diabetes.

Prædiabetikere er bl.a. i risiko for at udvikle type 2-diabetes. Derfor er det interessant at undersøge, om forebyggelse i form af motion kan bedre sundheden for denne gruppe til gavn for dem selv og for samfundet.

Mange oplever det som uoverkommeligt at begynde at træne, fordi de tror, de skal afsætte flere timer om ugen til det. Hvis projektet kan vise, at selv ganske kortvarig træning kan gøre en forskel for folk med forstadier til diabetes, vil forhåbentligt mange blive motiveret til at komme i gang.

Helt konkret

går projektet ud på, at projektdeltagerne deles op i fem grupper, som gennemgår forskellige former for træning.

En gruppe skal fx lave højintens interval træning (HIIT) på en kondicykel tre minutter om ugen, en anden gruppe skal gå op til 10.000 skridt om dagen og en tredje gruppe skal gøre begge dele.

Center for diabetesforskning

står for cykeltræningen på Gentofte Hospital, og følger alle deltagere nøje gennem hele forløbet. Den øvrige træning varetages af Gentofte Kommune.

Træningen forløber over tre måneder.

Håbet er, at projektet kan vise, at selv ganske lidt træning har en stor effekt.

De fem grupper:

Gruppe 1: Højintens træning på kondicykel tre minutter om ugen

Gruppe 2: Højintens træning på kondicykel tre minutter om ugen plus 10.000 skridt om dagen

Gruppe 3: 10.000 skridt om dagen

Gruppe 4: 10.000 skridt om dagen plus gruppetræning

Gruppe 5: Kontrolgruppe – som fortsætter deres livsstil uforandret

For at deltage skal du være:

• Over 18 år
  • Overvægtig (Body mass index (BMI) over 25 kg/m2)
  • Utrænet dvs. træne mindre en 150 minutter pr. uge
  • I risikogruppe for at udvikle type 2-diabetes
  • Kunne gennemgøre højintens træning

Tjek om du er i risikogruppen for type 2-diabetes

Du kan gennemføre en hurtig test på

netdoktor.dk

, som kan give din en pejling på, om du er i målgruppen. Skriv:

diabetes test

i søgefeltet.

Er du interesseret i at være med i forskningsprojektet

, kan du sende en mail til:
Levletudendiabetes@gmail.com eller ringe til tlf. 20 45 29 89.