European Association for the Study of Diabetes

Center for Diabetesforskning var flot repræsenteret med 16 abstracts på EASD-årsmødet i Wien 15. – 19. september 2014.
I løbet af 5 inspirerende dage præsenterede vore forskere deres projekter og lod sig inspirere af andre, internationale forskere.

Se CDF-abstract-liste​n her.

Tina Vilsbøll præsenterede et indlæg '​How else do novel therapies work under symposiet Modern Type 2 diabetes management: The experts guide to the universe of choices’, som var organiseret af AstraZeneca.

Sammen med M.A. Nauck ledede Filip K. Knop de mundtlige indlæg i sessionen ‘Entero-pancreatic endocrinology’.

Her præsenterede Tina Jorsal projektet 'Altered enteroendocrine expression of glucagon and somatostatin in the gut of patients with type 2 diabetes compared with healthy matched controls'.

Filip K. Knop ledede også poster-sessionen ’Incretin based therapies: mechanistic/ miscellaneous’, hvor Pernille Mensberg fortalte om projektet 'Near-normalisation of glycaemic control in patients with type 2 diabetes with a glucagon like peptide-1 receptor agonist in combination with exercise'.

Flere stemningsbilleder fra poster-sessionerne:

Morten Hansen præsenterde sit projekt ‘Effect of the bile acid chenodeoxycholic acid and the bile acid sequestrant colesevelam on glucose metabolism in patients with type 2 Diabetes and in healthy control subjects’.

Signe Foghsgaard fortalte om sit projekt ‘Non-alcoholic fatty liver disease is prevalent in non-diabetic women with previous gestational Diabetes mellitus regardless of their glucose tolerance status’.

Tina Vilsbøll ledede postersessionen ’Nutrition and diet II’.

Der var trængsel, da Heidi Storgaard fremlagde sit projekt ’ Effects of sodium glucose co-transporter 2 Inhibitors in patients with type 2 Diabetes: a systematic review with meta-analysis of randomised clinical trials.’