Lille knap kan være løsning på stort problem

​Den alternative fedmeoperation hvori en lille knap indopereres på maven, som gør det muligt at tømme dele af mavesækkens indhold, bliver mere og mere populær. På Center for Diabetesforskning er vi i gang med et forskningsprojekt, der skal afklare den nye behandlingsmetode.

​Billede: Berlingske

​Cand.scient. Marie Møller Christensen fra Center for Diabetesforskning er i gang med at undersøge den alternative fedmeoperation, Aspire Assist - i daglig tale "maveknappen".

I den forbindelse udgav Ugeskrift for Læger for nyligt en statusartikel på emnet med titlen "Gastrisk aspirationsbehandling er et muligt alternativ til behandling af fedme", som Marie Møller Christensen har udarbejdet sammen med læge og ph.d.-studerende Tina Jorsal, klinikchef og professor Tina Vilsbøll og ledende overlæge og professor Filip Krag Knop, alle tre fra Center for Diabetesforskning, samt overlæge Lars Peter Skat Naver fra Privathospitalet Møn.

Artiklen kan læses på Ugeskrift for Lægers hjemmeside eller som PDF her.

Berlingske har i denne uge også bragt en artikel om emnet, hvori ledende overlæge og professor Filip Krag Knop fra Center for Diabetesforskning også kommenterer på behandlingen. Artiklen kan læses her, men er desværre kun for abonnenter.

Har du eller kender du en, der har fået indopereret knappen og som er interesseret i at deltage i forskningsprojektet?

Så er De altid velkomne til at tage fat i forsøgsansvarlig cand.scient. Marie Møller Christensen på mail marie.moeller.christensen@regionh.dk og høre mere.