​​

Tilbage fra sommerferien og i fuld sving

Efter en fredelig sommer skruer vi nu igen op for blusset i CKMF og har allerede en masse spændende forsøgsdage i kalenderen i august. Desuden glæder vi os meget til at to af vores ph.d.-studerende skal forsvare deres arbejde indenfor den kommende måneds tid og så skal vi afholde åbent hus for medicinstuderende og andre interesserede igen i begyndelsen af oktober. Vi ser frem til et produktivt efterår i forskningscenteret.

​Sommerferie er så småt ovre og de fleste er vendt tilbage til hverdagen i CKMF, hvor vi har en masse spændende forsøgsaktivitet at se frem til. Udover et nystartet vægttabsforsøg, fortsætter en række forsøg fra før sommerferien, hvor vi blandt andet søger deltagere til forsøg med ny behandling af type 2 diabetes. Klik på dette link for at læse mere om vores aktive projekter.

Derudover får vi fornøjelsen af to ph.d.-forsvar i løbet af den kommende måned. Læge og ph.d.-studerende Pernille Høgh Hellmann skal d. 30. august forsvare sin afhandling omhandlende effekterne af gurkemeje-tilskud på leveren hos svært overvægtige. Mens læge og ph.d.-studerende Iben Rix Petersen forsvarer sit arbejde om metaboliske forandringer i leveren efter fjernelse af bugspytkirtlen - det sker fredag d. 16. september. Begge forsvar finder sted i det store auditoriet på Gentofte Hospital.

I løbet af efteråret vil vi afholde endnu et åbent hus arrangement, hvor vi inviterer sundhedsvidenskabelige studerende til at få en rundvisning og introduktion til at arbejde i forskningen. Vi plejer at have stor gensidig faglig og social glæde af at have fx. medicinstuderende tilknyttet i forskningsårsansættelser. Nærmere dato følger, men vi forventer at arrangementet bliver i begyndelsen af oktober.

Redaktør