Hyperglukagonæmi ved type 2-diabetes og svær overvægt

Hyperglukagonæmi ved type 2-diabetes og svær overvægt: Skyldes det manglende elimination af glukagon?

Læge og ph.d.-studerende ved Center for Klinisk Metabolisk Forskning på Herlev og Gentofte Hospital Magnus Gluud Grøndahl præsenterer spændende forskning om glukagon i MEDtalk for Best Practice Nordic.

Her præsenterer læge og ph.d.-studerende Magnus Gluud Grøndahl et nyligt publiceret studie, der undersøger den hypotese, at hyperglukagonæmi hos patienter med type 2 diabetes og svær overvægt, skyldes manglende glukagonelimination. Hyperglukagonæmi er en tilstand, der blandt andet medfører øget frigivelse af glukose fra leveren. Hypotesen bliver imidlertid afvist, da resultaterne viser en bevaret elimination af glukagon hos disse to patientgrupper.

Grøndahl MFG, Lund A, Bagger JI, Petersen TS, Wewer Albrechtsen NJ, Holst JJ, Vilsbøll T, Christensen MB, Knop FK. Glucagon Clearance is Preserved in Type 2 Diabetes. Diabetes. 2021 Oct 26