Om klinisk lægemiddelafprøvning

​I Center for Klinisk Metabolisk Forskning gennemfører vi også sponsorerede forsøg med fokus på klinisk afprøvning af nye lægemidler til behandling af fx type 2 diabetes og overvægt. Eventuelle forsøgsdeltagere skal være velkomne til at tage kontakt for mere information.

​Vi har løbende forsøg igang på Center for Klinisk Metabolisk Forskning, hvor vi i samarbejde med forskellige sponsorer afprøver nye lægemidler. Det kan være lægemidler, der er på vej mod at blive godkendt til behandling af fx type 2 diabetes og overvægt.

Det er typisk forsøg, hvor forsøgsdeltageren over en periode på et halvt til helt år får udleveret og tager noget forsøgsbehandling hjemme fra sit eget hjem sideløbende med, at vores personale overvåger vedkomnes helbred og effekten af behandlingen. Mange oplever det som trygt og rart at være med i klinisk lægemiddelforskning, da man får ekstra undersøgelser og bliver fulgt tæt. Desuden får man stillet en potentiel medicinsk behandling til rådighed gratis igennem forsøgsperioden.

Aktuelt tager vi imod deltagere, som er diagnosticeret med type 2 diabetes og ikke i behandling med insulin. Senere på året åbner der et forsøg til behandling af overvægt hos raske personer.

Hvis du vil høre mere om vores kliniske lægemiddelforsøg, skal du være velkommen til at tage kontakt til vores forsøgskoordinator Nina Løn på 20543508.Redaktør