Flotte kandidat-forsvar

​Stort tillykke til medicinstuderende Maria Jane Bentzen og Mads Rønn Andersen, som begge forsvarede kandidatopgaver med bravour i starten af januar.

Maria Jane Bentzen forsvarede sin kandidatopgave om hormonet sekretin. Hun har vist, at tarmhormonet sekretin aktiverer brunt fedtvæv, som især er interessant i forhold til potentielt at kunne behandle overvægt og relaterede sygdomme, da det måske kan øge forbrændingen. Der mangler endnu nogle analyser, før projektet kan publiceres i et videnskabeligt tidsskrift. Indtil da må Maria glæde sig over sit fine resultat. Tillykke!

Ligeledes forsvarede Mads Rønn Andersen sin kandidatopgave om det nyopdagede hormon neuronostatin. Neuronostatin har vist sig at have mange interessante fysiologiske effekter i dyreforsøg. Det er især interessant, at neuronostatin øger glukagonsekretionen ved lave glukoseniveauer i rotte og musseforsøg. Hvis denne effekt kan overføres til mennesker, kan det potentielt udnyttes til at udvikle et lægemiddel mod insulininduceret hypoglykæmi i mennesker. Mads er ved at udgive sit studie i European Journal of Endocrinology. Stort tillyke til Mads med den flotte præstation og den nye titel som læge!


Redaktør