CKMF undersøger oral semaglutid til behandling af overvægt

​I et globalt samarbejde med Novo Nordisk A/S og en række kliniske forsøgscentre i otte andre lande, er CKMF lige nu med til at gennemføre OASIS 1 forsøget, der undersøger effekten af semaglutid som tabletbehandling til overvægt. Det bliver første gang, at oral semaglutid gives i doser på op til 50 mg dagligt i et klinisk forsøg og man læner sig således op ad erfaringerne fra STEP forsøgene med semaglutid i injektionsbehandling.

​Forsøget OASIS 1 er netop skudt igang og skal i perioden fra november 2021 til april 2023 køre i CKMF. Formålet er at undersøge effekten af lægemidlet semaglutid i tabletbehandling hos mennesker med overvægt og svær overvægt. Semaglutid er allerede godkendt både som tablet og injektionbehandling til patienter med type 2 diabetes, hvor man ser et fald i blodsukker og kropvægt. Desuden er semaglutid i injektionsbehandling til overvægt undersøgt i en række kliniske studier under fællesbetegnelsen STEP programmet. 

Med udgangspunkt i disse forsøg har man designet OASIS 1, som bliver første gang, at oral semaglutid gives i doser på op til 50 mg dagligt i et klinisk forsøg. Vi glæder os rigtig meget til at køre forsøget og få førstehåndserfaring med behandlingen.

Yderligere info om dette og vores andre kliniske lægemiddelforsøg kan fås hos forskningskoordinator Nina Løn på 20543508.​​

Redaktør