Behandling af type 2 diabetes i børn og unge

​Læge Magnus F. G. Grøndahl har i samarbejde med professor Filip K Knop og to speciallæger i pædiatri forfattet en oversigtsartikel om behandlingen af type 2 diabetes i børn og unge. 

Indtil for få årtier siden var type 2 diabetes (tidligere også kaldet "gammelmandssukkersyge") en sygdom forbeholdt voksne. Desværre har den stigende forekomst af overvægt og fedme i befolkningen generelt også ført til flere unge med svær overvægt og derved også en bekymrende tendens til type 2 diabetes hos børn og unge helt ned til 12-13-årsalderen. Det er heldigvis stadig sjældent i Danmark, men et voksende problem globalt. Disse patienter har ofte et alvorligt forløb med mange komplikationer til deres sygdom, men indtil videre er der kun godkendt få diabetes-lægemidler til personer under 18 år.

I denne artikel præsenteres en grundig oversigt over, hvilke muligheder der er for at behandle type 2 diabetes i denne særlige befolkningsgruppe, samt hvilke overvejelser der er vigtige at gøre sig som sundhedspersonale for at sikre bedst mulig behandling.

Den fulde artikel kan læses ved at følge dette link.

Redaktør