Abstract-pris til CKMF-forsker Henriette Holst Nerild

​Læge og ph.d.-studerende ved Center for Klinisk Metabolisk Forskning Henriette Holst Nerild har vundet 2. pladsen i Abstract-konkurrencen ved årsmøde i Dansk Selskab for Adipositasforskning 2021.

​Læge og ph.d.-studerende Henriette Holst Nerild præsenterede for nylig sin spændende forskning, omhandlende sammenhængen mellem GLP-1-receptor agonisten liraglutid og forekomsten af galdeblærerelaterede lidelser, særligt galdesten, i behandling af fedme ved årsmøde i Dansk Selskab for Adipositasforsning. Ved denne lejlighed blev hun belønnet med en flot 2. plads i konkurrencen om bedste abstract.

Henriette og kolleger har evalueret effekten af liraglutid i relation til galdeblærens motilitet i et større randomiseret klinisk studie. Resultaterne af ultralydsscanninger af galdeblæren viser et liraglutid-afhængigt fald i galdeblærens re-fyldning. Dette korrelerer med ændringer i specifikke mave-tarm hormoner relateret til galdeblæremotilitet; CCK, FGF-19 og GLP-2. Sammenholdt giver disse to parametre en meget relevant og direkte forklaring på forekomsten af galdeblærerelaterede lidelser i liraglutid behandling af fedme.

Stort tillykke til Henriette med anerkendelsen!

Redaktør