Hvad interesserer vi os for

​I Center for Klinisk Metabolisk Forskning forsker vi i patofysiologien ved og behandlingen af metaboliske tilstande og sygdomme som svær overvægt, ikke-alkoholisk fedtleversygdom og diabetes samt regulering af appetit og fødeindtag med et specifikt fokus på mavetarmkanalen og leverens rolle i human (pato)fysiologi. Vi har gennem årene leveret mange vigtige forskningsresultater om mavetarmkanalens hormoner - deres fysiologi og deres virkning på en række metaboliske sygdomme.

Hvad interesserer vi os for

​I Center for Klinisk Metabolisk Forskning forsker vi i patofysiologien ved og behandlingen af metaboliske tilstande og sygdomme som svær overvægt, ikke-alkoholisk fedtleversygdom og diabetes samt regulering af appetit og fødeindtag med et specifikt fokus på mavetarmkanalen og leverens rolle i human (pato)fysiologi. Vi har gennem årene leveret mange vigtige forskningsresultater om mavetarmkanalens hormoner - deres fysiologi og deres virkning på en række metaboliske sygdomme. For mere information, se venligst siden om vores aktuelle fokusområder.

Hvem er vi

I vores forsøgsrum udfører vores ca. 30 forskere bestående af medicinstuderende, ph.d.-studerende, postdocs og seniorforskere eksperimentelle kliniske forsøg og kliniske afprøvninger på både patienter og raske frivillige. Derudover har vi en driftsfunktion bestående af bioanalytikere og projektsygeplejersker, som blandt andet varetager vores lokale laboratorium, hvor forskningsprøver klargøres og indfryses til senere analyser.

Faglige samarbejder

Center for Klinisk Metabolisk Forskning har udover en stærk tilknytning til Steno Diabetes Center Copenhagen en række samarbejder både lokalt, nationalt og globalt på tværs af kliniske specialer såvel som med lægemiddelindustrien og er altid godt repræsenteret ved de største internationale konferencer.