Fejlmelding på visse apparater til hjemme-NIV og behandling af søvnapnø

​​Visse apparater til hjemme-NIV og behandling af søvnapnø er blevet fejlmeldt fra producenten Philips Respironics side.

25-06-2021

Philips Respironics har konstateret en fejl i det skum, der bruges som støjdæmpende materiale til deres respirations- og søvnapparater. Det har fået firmaet til at udsende en sikkerhedsnotifikation samt en fuld tilbagetrækning af produkterne på det amerikanske marked.

Lægemiddelstyrelsen har 18. juni bragt to sikkerhedsmeddelelser om fejlene og delt den nyeste produktinformation. Her fremgår det, at Philips anbefaler at afbryde behandling med apparatet, men at den behandlende afdeling skal kontaktes først. Vi opfordrer dig til at kontakte os, inden du foretager nogen form for ændring i din behandling.

Afdelingerne afventer yderligere information fra Phillips og arbejder på at tilrettelægge en effektiv opfølgning.

Skum kan udlede dampe og små partikler

Philips Respironics har konstateret, at der er en risiko for at skummet, som bruges som støjdæmpende materiale i apparaterne, ved påvirkning af varme og fugt samt ved rensning med ozon og UV-lys (anvendes sjældent i private hjem) kan udlede dampe og små partikler, der kan give følgende symptomer: hovedpine, irritation, betændelsestilstand, vejrtrækningsbesvær, kvalme eller opkast og muligvis være toksiske og kræftfremkaldende.

Patienter, der oplever disse symptomer, anbefales at kontakte deres behandlende afdeling.

Fakta: Fejlmelding Philips Respironics omfatter

 (i forhold til behandling af søvnapnø)

  • Dreamstation Auto CPAP
  • Dreamstation BIPAP autoSV
  • REMstar Auto 561P CPAP 60 serie
  • BIPAP AutoSV 951P 60 serie
  • REMstar Auto-A-Flex 551P CPAP, 50 serie
  • BIPAP AutoSV 951P 50 serie
Redaktør