​Hjertesvigt

Hjerteinsufficiens er en sygdom der rammer ca 10.000 danskere hvert år og i DK er der ca 60-80.000 mennesker der lever med kronisk hjerteinsufficiens

Sygdommen er som regel kendetegnet ved, at hjertets pumpefunktion er nedsat og patienterne oplever symptomer i form af åndenød, væskeophobning, hævede ben og træthed. Årsagen til hjerteinsufficiens er som oftest en stor blodprop i hjertet, ubehandlet forhøjet blodtryk gennem en årrække eller mere sjældne årsager.

På Herlev-Gentofte Hospital har vi stor erfaring i at behandle patienter med både akutte og kroniske symptomer på hjerteinsufficiens.

Den akutte behandling foretages i sengeafsnittene på begge matrikler ved, at der gives vanddrivende medicin, og behandlingen af patienten med symptomer på kronisk hjerteinsufficiens foretages ligeledes begge steder. Behandlingen af patienten med kronisk hjerteinsufficiens foretages i en hjerteinsufficiens klinik og består af opstart og justering af vigtig livsforlængende og symptomlindrende medicin, patientuddannelse og introduktion til fysisk træning. Behandlingen tilsigter, at patienterne lever længere, får en bedre livskvalitet og undgår fornyede indlæggelser. Forløbet her koordineres af en erfaren og specialiseret hjertesygeplejerske superviseret af en lægelig hjertespecialist (kardiolog). 

Nogle patienter er efter optimeret medicinsk behandling kandidater til en pacemaker, og vil eventuelt blive tilbudt dette efter en lægesamtale. Pacemakeren anlægges i vores afsnit "Hjertesygdomme, operation" på Gentofte Hospital.

På begge matrikler deltager afdelingen i såvel nationale som internationale forskningsprojekter, og afdelingen initierer også forskning selv.

Redaktør